In primul rand trebuie sa stiti ca diluarea NU diminueaza si NU afecteaza proprietatile terapeutice ale uleiului esential! 🙂 Ba din contra, prelungeste efectul local al acestuia si imbunatateste absorbtia.
“Reactiile cutanate sunt în totalitate dependente de diluare si exista recomandari de siguranta pentru a minimiza riscul. Acest lucru nu înseamna, desigur, ca de fiecare data cand o persoana utilizeaza un ulei nediluat, va exista o reactie adversa. De multe ori nu va exista. Dar mai mult nu este întotdeauna mai bun, iar minimizarea riscului este, în general, o idee buna.” Robert Tisserand
De ce sa diluez un ulei esential?
- Pentru o eficienta sporita: diluarea face ca uleiul esential sa se absoarba eficient in piele si il imprastie pe o suprafata mai mare a pielii.
- Pentru a prelungi durata de utilizare a unei sticlute de ulei esential 🙂
- Pentru a evita reactiile cutanate: iritatie, sensibilizare si fototoxicitate. Uleiurile esentiale doTERRA sunt pure si extrem de concentrate, asa ca prin diluare se evita reactiile adverse, mai ales la persoanele cu o sensibilitate crescuta a pielii.
- Pentru a evita toxicitatea, precum fototoxicitatea (sensibilitate la lumina), hepatotoxicitatea si neurotoxicitatea.
Uleiuri purtatoare
Ulei de cocos, migdale, aloe vera, samburi de caise, avocado, primula, seminte de struguri, alune, jojoba, macadamia, masline, susan, nuci, germeni de grau, seminte de dovleac, sofranel, floarea soarelui, canepa.
Eu una recomand utilizarea uleiului de cocos fractionat doTERRA (FCO) pentru cele mai bune rezultate (fiind foarte penetrant, se absoarbe imediat in piele), o sticluta de 115ml tine foarte mult si cred ca este important sa profitam la maxim de beneficiile uleiurilor esentiale 🙂 Detalii despre el AICI.
Tabele dilutii
Descarca ambele tabele in pdf de AICI.